Korjenevskaya, 7105 metres.


Hem fet el cim !!!

El dia 2 d'agost, quan faltaven 5 minuts per les dues del migdia, vam assolir el cim del Korjenevskaya de 7105 metres. Aquest cim està situat a la serralada del Pamir (Àsia Central) dins del territori del Tadjikistan.



Per poder arribar al Camp Base Moskovina, que està situat a uns 4300 metres d'altitud, s'ha de d'agafar un helicòpter militar de considerables dimensions. Aquest camp base no és la "casa" còmoda i agradable somiada per tot alpinista.



Durant l'ascensió hi ha la possibilitat de muntar camps a diferents altituds: 5100, 5300, 5600, 5800 (foto), 6100 i 6300. Cada cordada pot "adaptar" la ruta a les seves preferències, a la meteorologia, a l'estat de la neu...



La ruta està equipada amb diversos trams de corda fixa tant per superar ressalts de neu i gel com de roca.




Però el pitjor tram, segons el meu parer, són els 150 metres abans d'arribar al camp 3 a 6300 metres. És una esmolada i aèria aresta on no hi ha marge a l'error i on assegurar-se és francament difícil.



La resta de la via és més "tranquil.la". Tot i que els últims mil metres fins el cim transcorren per l'aresta i no et pots acabar de relaxar mai, pots gaudir de l'ascensió sense dificultats excessives ni complicacions.



Arribar al cim del teu primer 7 mil és indescriptible. Records, pensaments, alegria, eufòria...


No hay comentarios: