Duatló de Núria

El diumenge 4 d'octubre vaig córrer la Duatló d'alta muntanya de Núria. És una prova que m'agrada molt i a la que intento anar-hi sempre que puc, per tant la recomano totalment a tothom.

El dia es va llevar fresquet però res a veure amb el fred d'altres anys, segurament perquè en aquesta edició han avançat les dates quasi bé un mes.

La sortida a les 8 del matí des de la plaça del poble de Queralbs va ser caòtica com sempre. Els primers surten bé i ràpid, però la "plebe" que estem al mig del "meollo" feines tenim a no enganxar-nos les bicis els uns amb els altres. 





Els primers quilòmetres per la pista que puja a Fontalba has d'estar alerta. Sobretot perquè de cop i volta hi ha un embús, o perquè el del teu davant es para per que li salta la cadena, l'altre que et va tancant i no et deixa passar... A partir de mitja pujada la cosa ja canvia. La gent es col·loca al seu lloc i tot va molt millor.



Del tram a peu pujar al Puigmal per mi és el millor. Agafes el teu ritme i anar fent. Ja no hi ha gent que t'emprenyi i si vols passar ho pots fer tranquil·lament.





En el descens fins a Núria és on les cames pateixen més. Una primera part tècnica i la resta avall que fa baixada. I arribem a la pitjor part. Retornar a Fontalba. Cinc quilòmetres trenca cames que t'acaben de deixar arreglat.





Un cop tornem a ser sobre la bici ja es pot dir que hem acabat la duatló. Això si, s'ha d'anar molt alerta amb els 11 qms d'espectacular i ràpida baixada fins a Queralbs.


11 btt 14 corrent 11 btt
desnivell  +1950

Fotos de Josep Solé

1 comentario:

Anónimo dijo...

Estàs fort com un toro, jo fent-ho caminant ja vaig tenir agulletes, bufff!!!
Pep