Pardines amunt, Freser avall.

Com que ja es va acostant un dels "grans" objectius d'aquesta primavera toca fer unes sortides, nosaltres en diem "passejades", per preparar aquest repte.


Sortim del poble de Pardines, prop de Ribes de Freser, i ja per camí força dret i entre prats i vaques, tirem amunt fins a creuar el Torrent de Reguedell. Més endavant ens endinsem al bonic Bosc de Pardines. Quan en sortim carenegem puja i baixa per la Serra de la Canya fins la Collada de Llenyisers. Una forta pujada, on ja trobem plaques de neu, ens deixa al cim del Balandrau 2585.


Ara toca seguir el fil de la carena i baixar i pujar, tornar a baixar per tornar a pujar i així anar fent fins que en tinguem prou i tirem avall definitivament. D'aquesta manera passem pel cim dels Trespics 2527, pel Coll dels Trespics i pel Puig de la Fontlletera 2581.


Ara ja gairebé sempre per neu agafem la Serra del Catllar fins el cim de les Borregues 2691, màxima cota de la sortida. Des d'aquí i seguint per les Bretes Blanques baixem al coll de la Coma de l'Orri. Com que ja és tard i ja en tenim prou decidim baixar al fons de la vall en busca de la Coma del Freser. Una divertida i ràpida baixada tot "esquiant" per la neu.


Anem a buscar el refugi de Coma de Vaca, que no hi arribem. Girem a l'esquerra i després d'una curta pujada baixem per un dret corriol fins a les Gorges del Freser. Seguint el camí arribem a la Central de Daió i en pocs minuts a La Farga, a tocar de Queralbs.


27,5 quilòmetres +1950 -2050 desnivell.
Pardines, 11 de maig de 2013.

No hay comentarios: