Gel al Pedraforca.


Després de molts dies de calor i secà finalment aquesta setmana ha fet fred i ha nevat. Així que dissabte a primera hora sortim cap el Pedra amb intenció de fer el primer gel de la temporada.


La nevada ha deixat un paisatge impressionant. Arribem al mirador obrint traça amb el 4x4, des de Saldes no hi ha la carretera trepitjada. Gel no sabem si n'hi haurà, però de neu...


L'accés fins les cascades està verge. Només trobem alguna traça que baixa del refugi.


Com que és la primera escalada de l'any ens decidim per fer el Complex del Verdet. Comencem des de baix per la Il.lusions d'hivern, i anem progressant pel torrent tot superant els ressalts de gel. 


Els primers ressalts els passem sense encordar-nos. Són curts, no són excesivament drets i van bé per agafar confiança en un mateix i en les eines de mans i peus.


Hi ha molta neu i hem d'apartar-la per poder picar. Hi ha trams on trobem el gel en bones condicions i d'altres en que la cosa no està gaire bé. Baixa aigua i el gel es trenca.


Finalment arribem a l'última cascada, Columna del Verdet. L'escalem, gaudint algun tram més que altre. Hi ha trams amb molt bon gel i d'altres no tan bo. Però amb paciència i tranquil.litat tot es fa.


Finalment arribem a dalt i retornem al cotxe pel camí normal.


En general un bon dia de gel, però veient la neu que hi ha decideixo que demà aniré a esquiar.

Pedraforca, 29 de gener de 2011.

No hay comentarios: