Duatló alta muntanya Laspaúles.

Matí de molta calor al petit poble de Laspaúles.


El primer tram de btt comença neutralitzat, per carretera asfaltada i en descens. La cosa pinta bé. Però, com sempre, canvia bruscament. Ja no hi ha la cursa neutralitzada, hi ha terra i grava, fa pujada... era massa bonic per ser cert !!!

La resta del tram fins a la transició és una pujada força mantinguda, amb un parell de curts trams en lleuger descens i per relativa bona pista.


La cursa a peu s'inicia per un corriol amb un tram d'uns 2 quilòmetres més o menys planer. A partir d'aquí desapareix el camí i ja no hi torna a haver cap tram pla. O puja o baixa !!!!



Una primera rampa forta d'uns 700 metres de desnivell per herba ens deixa d'alt d'un cim. Llavors carenegem amunt i avall, 3 o 4 vegades, per fortes rampes, tant de pujada com de baixada, fins que un últim i llarg descens ens deixa novament a la zona de transició.



El retorn al poble amb btt s'inicia per la mateixa pista de pujada que deixem per agafar un corriol fàcil a la dreta. Una baixada força dreta ens deixa a una altra pista per on hem de remuntar un bon tram. Descens per pista i novament un altre corriol de baixada, aquest més tècnic, fins a creuar el riu i a empentar la bici per un sender no ciclable. Pisat, asfalt i meta.



Aquesta baixada és el tram que menys m'ha agradat de la cursa.

14 btt 12 run 10 btt +1500 desnivell.
Laspaúles, 21 d'agost de 2011.

No hay comentarios: