Pico Royo 3121.

Deixem el cotxe just al trencall que ens duria a l'Hospital de Benasque. De tanta neu com hi ha la carretera està tallada. Ens calcem els esquís i pugem per la blanca carretera fins a trobar l'entrada de la Vall de Remunye.


Enfilem la vall que comença boscosa i que poc a poc es va obrint. Pugem gairebé sempre pel que seria el torrent del riu. 


Ens desviem a l'esquerra, per una pala força inclinada, per superar la muralla rocosa amb la Dent de Remunye com a punt culminant, i arribem al Portal de Remunye.


Perdem uns 100 metres de desnivell tot baixant a l'Ibon Blanco de Literola. El creuem i enfilem l'última pala que ens du directes al cim del Pico Royo 3121.



Descendim fins a l'Ibon per una pala amb neu pols (QUINA PALA !!!) sense cap tipus de traça. Un cop a baix agafem la Vall de Literola que ens queda a la dreta.


Anem perdent alçada tot alternant curtes pales divertides d'esquiar i llargues diagonals sense cap interès. Arribem finalment al bosc i més endavant a la carretera que remuntem fins a trobar el cotxe.


19 quilòmetres +1600 desnivell.
Benasque, 2 de març de 2013.

No hay comentarios: